KRI KRI
Τζατζίκι
Τζατζίκι
Συστατικά
  • 1/2 κιλό γιαούρτι Σπιτικό 8% λιπαρά
  • 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη φύτρα τους που βρίσκεται στο κέντρο.
  2. Στη συνέχεια το λιώνουμε και το βάζουμε σε γουδί.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και λιώνουμε με το γουδοχέρι το μείγμα έως ότου γίνει ομοιογενές.
  4. Χωρίς να καθαρίσουμε το αγγούρι, το κόβουμε στα δύο και κατόπιν κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση κατά μήκος.
  5. Αφού ξύσουμε και αφαιρέσουμε το εσωτερικό του αγγουριού με τα σποράκια με ένα κουταλάκι, το περνάμε από τον τρίφτη. Αν παραμείνει ακόμα υγρό το αγγούρι το στραγγίζουμε.
  6. Σε μία λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το αγγούρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  7. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  8. Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. 

Κρι Κρι ΑΕ
Στη Βόρεια Ελλάδα, στο μέσο της εύφορης κοιλάδας του Στρυμόνα και μόλις 3 χλμ από την πόλη των Σερρών, βρίσκεται το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι ΑΕ. Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι ΑΕ σήμερα παράγει παγωτά και γιαούρτια από 100% ελληνικό γάλα Σερρών και έχει καταφέρει να κερδίσει τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.
Επικοινωνία
Κρι Κρι ΑΕ
Βιομηχανία γάλακτος
3ο χλμ ΕΟ Σερρών – Δράμας
62 125 Σέρρες
Τηλ: 23210 68300
Φαξ: 23210 68311
Email: info@krikri.gr
Newsletter
Εγγραφείτε για να μαθαίνετε τα νέα μας και τις προσφορές μας: