Τοποθετούμε στο multiόλα τα υλικά και το Κρι Κρι Σπιτικό 2%και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε στην άκρη 2 κουταλιές από το μίγμα για το γαρνίρισμα.
Αλείφουμε με την πέστο τα μπουτάκια έως ότου καλυφθούν παντού. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά σε κυβάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα μπουτάκια μπαίνουν πάνω στα λαχανικά και ρίχνουμε τη μαριναρισμένη πέστο μαζί με ένα φλιτζάνι νερό.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 190oCγια 40 λεπτά περίπου. Γαρνίρουμε το πιάτο περιχύνοντας το με την πέστο, που είχαμε φυλάξει και σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.